Potrebna Vam je pomoć? Kontaktirajte nas na :+382 20 224 794
Produit ajouté au panier avec succès
Quantité
Total
Il y a 0 produits dans votre panier. Il y a 1 produit dans votre panier.
Total produits
Frais de port  À définir
Total
Continuer mes achats Commander

 

ORGANSKA ESENCIJALNA ULJA
 


Organska esencijalna (eterična) ulja imaju više pozitivnih osobina. Generalno se koriste u aromaterapiji, dok ih profesionalci iz kozmetologije takođe veoma cijene.

                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šta su organska esencijalna ulja?

Aromatične biljke sintetišu biljne esencije, nježne i izuzetno isparljive supstance. To su esencije koje, kada se izdvoje iz listova, plodova, cvjetova, sjemena ili samog drveta određenih botaničkih vrsta, daju esencijalna (eterična) ulja. Kvalitet dobijene supstance zavisi od toga kako je biljka tretirana tokom svog rasta. Stoga su organska esencijalna ulja najbolja sa stanovišta arome i čistoće.Prednosti organskog esencijalnog ulja

Organska esencijalna ulja dobijaju se iz aromatičnih biljaka uzgojenih prema pravilima organske poljoprivrede. Za njihov rast nisu korištena štetna hemijska đubriva. Na isti način upotrijebljeni pesticidi ne sadrže nikakvo hemijsko sredstvo štetno za ljudsko zdravlje i za životnu sredinu. Zahvaljujući tome, organska esencijalna ulja su najčistija.

 

Kako prepoznati organsko esencijalno ulje?

Esencijalno ulje dobija oznaku Organic ako je proizvod organske poljoprivrede.  Da bi se to postiglo, 95% komponenti mora proizaći od proizvođača koji se bave organskom poljoprivredom.  Da bi osigurala organski karakter svojih sastojaka, Centella stalno provjerava ECOCERT sertifikaciju svojih dobavljača. Ova sertifikacija je garancija da se proizvođači redovno provjeravaju, s ciljem usaglašenosti sa posebnim pravilima za organsku proizvodnju.

 

Organsko esencijalno ulje u kozmetologiji

Organsko esencijalno ulje ekstrahuje se iz biljke pomoću tri različite tehnike: destilacija vodenom parom, rezanje biljke ili hladno presovanje (cijeđenje). Zahvaljujući ovim procesima, specifična svojstva svake biljke maksimalno su sačuvana. Ova eterična ulja, visoko cijenjena u aromaterapiji, suštinski, sastavni su dio organskih kozmetičkih proizvoda.

 

Osobine esencijalnih ulja

Aromatične biljke imaju mnogo pozitivnih svojstava koja su sadržana u organskim eteričnim uljima, kao npr. adstringentne, antiparazitne, ljekovite ili antiseptične i omekšavajuće osobine. Krema za masnu kožu sadrži na primjer esencijalno ulje limuna zbog njegove sposobnosti da koriguje prekomjerno lučenje sebuma.