Potrebna Vam je pomoć? Kontaktirajte nas na :+382 20 224 794
Produit ajouté au panier avec succès
Quantité
Total
Il y a 0 produits dans votre panier. Il y a 1 produit dans votre panier.
Total produits
Frais de port  À définir
Total
Continuer mes achats Commander

10 savjeta za uživanje u blagodatima sunca uz potpuni mir

Pravi poziv za opuštanje, sunce ima blagotvoran učinak na vaše tijelo i vaš moral.
 

 

10 savjeta za uživanje u blagodatima sunca uz potpuni mir

Pravi poziv za opuštanje, sunce ima blagotvoran učinak na vaše tijelo i vaše raspoloženjel. Da biste uživali u miru, izložite se na razuman način i usvojite prave njege.

 

1. Odaberite dobro vrijeme

Izbjegavajte izlaganje između 11 i 16 sati, jer je intenzitet zraka najveći. Ovo vrijeme možete iskoristiti za aktivnosti u zatvorenom prostoru i odmoriti se na hladnom!

 

2.  Ograničite vrijeme sunčanja

Izlaganje suncu treba računati u minutima, a ne satima. Zaista, što se više izlažete, više trošite svoj sunčani kapital i preuzimate rizik da dobijete opekotine od sunca.

 

3. Odredite svoj fototip

Osjetljivost na sunce varira prema individualnim kriterijumima. Fototip je klasifikacija reaktivnosti pojedinaca tokom izlaganja suncu, postoji 6 koje odgovaraju 6 tipova kože, očiju i kose:

  • Fototip I : Veoma bijela koža sa mnogo pjega, lako ćete dobiti opekotine od sunca.
  • Fototip II : Svijetla koža sa mnogo pjega. Imate laganu preplanulost, ali lako dobijete opekotine od sunca.
  • Fototip III : Svijetla do tamna koža sa nekoliko pjega. Tamnite postepeno, a ponekad dobijete opekotine od sunca.
  • Fototip IV : Tamna koža koja lako pocrni i samo povremeno dobije opekotine od sunca.
  • Fototip V : Koža koja brzo i puno pocrni i rijetko dobija opekotine od sunca.
  • Fototip VI : Crna koža koja vrlo rijetko dobija opekotine od sunca.

 

 Vrlo je važno znati svoj fototip, jer što je on niži, više se trebate zaštititi od sunca proizvodima sa visokim zaštitnim faktorom.

 

4. Pripremite kožu

Prije izlaganja suncu pripremite kožu prirodnim i organskim biljnim uljima koja sadrže karotenoide, kao što su biljna ulja šargarepe i pšeničnih klica. Priroda je tu da vam pomogne da pripremite kožu za blagotvorno izlaganje suncu!

 

5. Koristite odgovarajuću kremu za sunčanje

Tokom izlaganja suncu nanesite kremu za sunčanje ili ulje za sunčanje, po mogućnosti organsko.

Zaista, prirodni proizvodi za zaštitu od sunca su izuzeti od hemijskih filtera. Kako biste pomirili zaštitu i životnu sredinu, birajte proizvode za zaštitu od sunca koji su formulisani sa mineralima, jer oni imaju prednost očuvanja naših okeana. Vrlo su otporne na vodu i štite od štetnog zračenja.

Kreme za sunčanje su grupisane u 4 nivoa indeksa zaštite od sunca  ( S a P rotector F actor):

Odaberite svoj indeks prema svom fototipu i provjerite prisutnost UVA logotipa koji osigurava optimalnu zaštitu od UV zraka.

 

6.  Redovno nanosite kremu za sunčanje

Da bi bila efikasna, krema za sunčanje se mora nanositi u dovoljnoj količini, svaka 2 sata i nakon svakog plivanja! Treba je razmazati kružnim pokretima i u debjem sloju. Posebnu pažnju treba posvetiti određenim dijelovima tijela koji se često zanemaruju, kao što su uši, vrhovi šaka, vrhovi stopala ili čak laktovi.

Za lice stavite tačku kreme za sunčanje na čelo, bradu, nos i obraze i razmažite je kružnim pokretima.

 

7.  Nosite zaštitnu odjeću i pribor  

Osim kreme za sunčanje, neophodno je koristiti i dodatnu opremu kako biste se zaštitili. Šešir, kapa, sunčane naočare, suncobran ili anti-UV majica za optimalnu zaštitu!

 

8. Zaštitite oči

Neophodno je da nosite dobre sunčane naočare kako biste zaštitili oči od sunca. Preferirajte naočare sertifikovane prema evropskim propisima!

 

 9.  Čuvajte se proizvoda koji mogu izazvati fotosenzibilizaciju.

Uzimanje određenih lijekova ili korištenje određenih kozmetičkih proizvoda kao što su eterična ulja limuna ili narandže mogu izazvati reakciju na sunce. Ovi proizvodi se nazivaju  fotosenzibilizatori, prouzrokuju promjenu boje ili izgleda kože. Stoga je važno pogledati upute i, ako ste u nedoumici, konsultovati se sa specijalistom.

 

10.  Obilno hidrirajte svoju kožu

Izloženoj suncu, vašoj koži je potrebna zaštita, mekoća i hidratacija .

Mora se hidrirati pijenjem najmanje 2 litre vode dnevno i upotpunjavanjem dnevne njege efikasnom hidrantnom njegom, prikladnom za lice i tijelo.

Proizvođači prirodnih proizvoda za ljepotu od 1972. godine, Laboratoires Roig razvili su liniju organskih proizvoda za njegu tokom sunčanja i nakon sunčanja koji poštuju vašu kožu i okolinu.

 

  • Cijeli dan: Losion  Madjarske kartice nudi vam trenutni efekat svježine dok na kožu nanosi lagani mirisni veo.

 

  • Prije sunčanja: Ulje za sunčanje za ubrzavanje tamnjenja je vaš idealan partner. Formulisano s uljem pšeničnih klica, bogatim karotenoidima, vlaži, daje mekoću i udobnost koži dok ograničava oksidativni stres izazvan UV zracima. 

 

  • Tokom sunčanja: Bio Centella SPF 30 sprej za  sunčanje pomaže vam da ostanete hidrirani i zaštićeni od UVA i UVB sunčevog zračenja.

 

  •  Nakon sunčanja: Centella losion za tijelo  hrani kožu  i pomaže u obnavljanju hidrolipidnog filma oslabljenog izlaganjem suncu. Hydra-Cocoon+ maska ​​je  takođe idealna za obnavljanjevlaženje kože lica i smirivanje sitnog zatezanja od slane morske vode.