Potrebna Vam je pomoć? Kontaktirajte nas na :+382 20 224 794
Produit ajouté au panier avec succès
Quantité
Total
Il y a 0 produits dans votre panier. Il y a 1 produit dans votre panier.
Total produits
Frais de port  À définir
Total
Continuer mes achats Commander

Zašto nanositi masku za uljepšavanje?

Maska za lice je tretman koji vam omogućava da održavate svoju kožu tako što joj daje sve elemente i aktivne sastojke koji su joj potrebni za balansiranje.

Prije upotrebe maske važno je znati svoj tip kože kako biste prepoznali svoje potrebe i odabrali onu koja će vam najviše odgovarati:

- Suva koža: karakteriše je zategnutost zbog nedostatka sebuma. Koža je zato često dehidrirana i zategnuta

-  Mješovita  koža: Ovaj tip kože podrazumijeva prisustvo dva različita stanja na licu. Generalno, T-zona (čelo, nos, brada) je masna, dok su obrazi normalno suvi.

- Masna koža : karakteriše je prekomjerna proizvodnja sebuma što pogoduje pojavi nesavršenosti, sjaja i akni.

Dakle, svaki tip kože zahtijeva posebnu njegu. Zbog toga postoji nekoliko maski koje poštuju različite kože s višestrukim prednostima i djelovanjem koje se razlikuju prema svojoj formulaciji.

 

Maska za čišćenje i pročišćavanje:

Ako je vaša koža sklona flekama, koristite masku za pročišćavanje koja se fokusira na dubinsko čišćenje kože. Ova maska ​​će upiti višak sebuma, dobićete čistiju kožu i pročišćene i zategnute pore.

 

Hidrantna i umirujuća maska:

Svi tipovi kože moraju biti hidrirani i umireni . Kako biste smanjili osjećaj nelagode, nanesite masku za lice koja intenzivno hrani i daje vašoj koži dozu hidratacije. Hidrantne i umirujuće maske idealne su za jačanje hidrolipidnog filma koji štiti kožu i dobija se blistav i zategnut ten.

 

Maska za zaglađivanje i učvršćivanje:

Tu su i maske bogate aktivnim sastojcima za tenzorni efekat koje će redefinisati kožu i dubinski je hidriratii za blistav mladalački ten!

 

Mnogo bogatije i gušće od dnevne kreme, nanošenje maske omogućava odmah ciljanje određenih problema.

Masku možete nanijeti jednom ili dva puta sedmično, kako bi vam pružila pravi trenutak blagostanja i opuštanja.

Da biste svoju masku nanijeli na idealan način, potrebno je izvršiti nekoliko ključnih koraka:

- Prije nanošenja maske očistite kožu Gelom za čišćenje, Mlijekom za čišćenje ili Micelarnom vodom.

- Idealno je nanijeti masku nakon pilinga, za optimalno djelovanje. To će pomoći u uklanjanju mrtvih ćelijapoboljšati teksturu kože i olakšati prodiranje aktivnih sastojaka prisutnih u maskama.

- Da biste povećali efikasnost maske za lice, ako možete, naparite kožu nakon pilinga. 

- Nanesite masku četkicom ili prstima, srednje debljine na cijelo lice i vrat.

- Ostavite da djeluje naznačeno vrijeme. Iskoristite ovo vrijeme držanja maske da se opustite, pročitate časopis ili popijete biljni čaj. Ključna riječ je  - opuštanje.

- Da biste uklonili masku, nježno obrišite lice čistim vlažnim peškirom ili maramicom ili umasirajte da proizvod da bolje prodre.

 

-Ne zaboravite da hidrirate kožu nakon nanošenja maske kako biste spriječili zatezanje kože. 

 

Ako je vaša koža osjetljiva, suva, reaktivna ili oslabljena tretmanima, Cica-Soothing Repairing maska ​​će biti idealna za umirivanje, hranjenje i regeneraciju! Donosi veliku udobnost i mekoću vašoj koži zahvaljujući kombinaciji destilata lavande, shea putera, ulja pšeničnih klica i Centella Asiatica, poznate po svojim neuporedivim svojstvima u pogledu umirivanja i obnavljanja.

Maska se nanosi na savršeno očišćenu kožu. Prije nanošenja,  napravite Delicate Cica-umirujući piling za lice   sa pirinčem u prahu, kako biste povećali efikasnost tretmana.

 

- Da biste sebi priuštili pravi trenutak opuštanja, ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, izbjegavajući područje oko očiju. Nanesite ga u debljem sloju.

- Umasirajte višak vrhovima prstiju, a zatim provucite navlaženom vatom da biste savršeno uklonili ostatke.

Koži se vraća gipkostsjaj i trenutno olakšanje. Preporučljivo je ponoviti ovu njegu jednom sedmično za mješovitu kožu i dva puta sedmično za suvu kožu.